Outfits voor de feestdagen

De maand November is alweer bijna voorbij en dat betekent dat de feestdagen weer om de hoek staan. Een tijd waarin we vaak gezellig samenkomen met vrienden en familie en waarop iedereen er op zijn best uit wil zien. De afgelopen jaren hebben we onszelf minder vaak op kunnen doffen en zaten we meer dan ooit met onze joggingbroek op de bank. Het is daarom leuk om dit jaar met de feestdagen echt even uit te pakken. Vaak heb je ene borrel op werk, een etentje met vrienden, familie en schoonfamilie. Vanaf ongeveer half december, zijn er genoeg gelegenheden waarop je aanwezig zal moeten zijn en het kan daarom lastig zijn om overal een leuke outfit voor samen te stellen. Je kunt natuurlijk iets aantrekken dat je nog in de kast hebt liggen, maar het is ook leuk om iets nieuws aan te schaffen. Met de feestdagen door de winkelstraten lopen, is ook nog eens hartstikke gezellig. De straten zijn mooi verlicht en versierd en je kunt er veel inspiratie op doen. Kies je een winkel uit zoals Fashion store Waregem, dan ben je zo uren zoet. Het kan natuurlijk ook dat je toch liever online winkelt. Ook dan is er meer dan genoeg keuze en kun je op veel plekken inspiratie op doen.

Stressvrij de feestdagen in

We kennen het allemaal dat je ergens naartoe moet, maar geen idee hebt wat je aan moet trekken. De hele kast is al over hoop gehaald en je hebt nog steeds geen outfit uitgekozen voor een diner dat een paar uur later plaatsvindt. Een hele belangrijke tip is dan ook: begin op tijd met het plannen van een outfit. Tijdens de feestdagen zijn bezorgtijden vaak een stuk langer, dus last minute online bestellen, gaan niet altijd goed. In de winkelstraten is het altijd ontzettend druk en dan heb je niet altijd de kans om op je gemak te winkelen. Om deze twee scenario’s te vermijden, kun je van tevoren alvast bedenken wat je in je kast hebt liggen en wat je eventueel nog erbij zou willen hebben. Het kan voor een bepaalde druk zorgen dat je weer familie en vrienden gaat zien, die je lang niet hebt gezien. Je wilt laten zien dat het goed gaat en dat je jezelf goed voelt. Maar het belangrijkst is dat je goed in je vel zit en je comfortabel voelt, probeer niet te veel indruk te maken als je daardoor jezelf verliest. Als jij het liefst in je Hilfiger denim loopt, moet je dat vooral doen. Dit kan je dan met iets feestelijks combineren zoals een glittertop of pailletten blazer. Vergeet ook niet dat het buiten koud is en denk aan wat voor soort gelegenheid je hebt. Als het een zittend diner is, dan kan het geen kwaad om een hoge hak aan te trekken, omdat je toch veel zit. Heb je echter een borrel of een walking diner, dan kun je beter kiezen voor een meer comfortabele optie. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld jurken. Het kan oncomfortabel zijn om lang te zitten met een kort jurkje aan. Voor een diner is bijvoorbeeld een mooie jumpsuit of een pantalon met matchende blazer ook een goede optie.

Inspiratie opdoen

Zoals eerder gezegd, kun je in de winkelstraten en online genoeg inspiratie op doen, om een leuke outfit te bedenken. Op verschillende blogs en Instagram pagina’s, worden vaak rond deze tijd talloze tips en inspiratie outfits gedeeld. Omdat zo veel mensen dit doen, zal er altijd wel iets tussen zitten wat past bij jouw smaak en de gelegenheid waar je naartoe moet. Als je van korte glitterjurken houdt, dan kun je tijdens de feestdagen je hart niet ophalen. Deze jurk kun je op veel verschillende manieren dragen en dit zal je ook zien tijdens het inspiratie opdoen. Met een mooi jasje er overheen of een coltrui eronder. Maar ook als je liever heel comfortabel in een trendy and rare trui zit, zal je genoeg opties vinden. Combineer een trui bijvoorbeeld met een geplisseerde maxi-rok en een chunky sneaker. Dan ben zie je er onwijs hip uit en het zit ook nog een comfortabel. Mocht je er dus niet uitkomen, loop door de winkelstraten heen of doe online wat onderzoek. Maak een lijst met outfits die je leuk vindt en kijken nog even wat je in de kast hebt hangen, wellicht van volgend jaar. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat zal het dit jaar veel makkelijker maken om de juiste outfit uit te zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *