Het samenstellen van de perfecte wintergarderobe

De dagen worden steeds kouder en we maken de transitie van herfst naar winter. Er is minder daglicht en het gaat meer regenen. Misschien gaat het binnenkort zelfs sneeuwen. Hier moeten we ons mentaal op voorbereiden, maar ook onze kleding moet eraan geloven. De korte jurken en luchtige stoffen kunnen weer terug naar zolder en deze worden vervangen door lekkere knits en dikke jassen. Maar niet alles wat je in de zomer en lente draagt, is per definitie niet draagbaar in de herfst en winter. Veel items kunnen je blijven gebruiken, door lagen te dragen. Je kunt een Liu-Jo jurk bijvoorbeeld in de winter dragen, door er een legging en een blazer bij te dragen. Berg dus niet gelijk alles op, maar ga even goed door de kast heen. Bekijk de artikelen stuk voor stuk en verdeel ze in 3 stapels: voor de berging, de stapel die weer terug de kast in kan en voor de items waar je over twijfelt. Voor de artikelen over twijfelt, kun je inspiratie voor zoeken op bijvoorbeeld Instagram en Pinterest. Probeer ook eens wat nieuwe outfits uit, gewoon thuis voor de spiegel. Zo bedenk je misschien outfits die je anders nooit zou uitzoeken. Als je nog items hebt van het vorige jaar die je weer wilt gebruiken, stop je deze natuurlijk weer in de kast. Als alles wat je gaat dragen in de kast hangt, is het tijd om te kijken wat je mist. Door inspiratie die je eerder hebt opgedaan, kun je een lijstje maken met items die je nog zou willen. Als er trends zijn dit seizoen die je leuk vindt, is dit het moment om deze op je lijstje te zetten.

Winkelen voor de nieuwe garderobe

Het maken van een lijstje, zorgt ervoor dat je geen dingen gaat kopen die je niet nodig hebt of die je maar twee keer gaat dragen. Dit is zonde van je geld en natuurlijk ook helemaal niet duurzaam. Zorg na het maken van de verlanglijst ook dat je er een paar nachtjes over kunt slapen. Op deze manier kun je er goed over nadenken of je alles hebt genoteerd wat je nodig hebt. Zet hier ook alle items op, die je al graag wilde hebben. Droom jij bijvoorbeeld al maanden over een boef trui om je lekker warm te houden? Zet deze dan ook op de lijst. Vooral als je al lang aan een artikel denkt, is dit een mooi moment om deze aan te schaffen. Als je van plan bent om online te winkelen, kun je makkelijk een verlanglijst maken. Stel bijvoorbeeld een Excel sheet samen, waarin je de internetlinks plakt van artikelen die je graag wilt hebben. Zo heb je een duidelijk overzicht van de artikelen en kun je ze makkelijk aanschaffen.

De must-haves van een wintergarderobe

Er zijn een aantal items die in iedereen kast een must-have zijn voor in de koude seizoenen. Denk hierbij aan een zwarte of crèmekleurige coltrui. Deze kun je op zichzelf dragen, maar ook combineren met een maxi-jurk. Dit zorgt ervoor dat je de jurk het hele jaar door kan dragen, het is heerlijk warm en het staat ook nog eens hartstikke hip. Een mooi colbert, is ook een goed item om mee te lagen. Je kunt een colbert dragen met een grafisch T-shirt en een jeans eronder, voor een meer casual en hippe look. Of met een coltrui en een mooie pantalon om het net iets chiquer te maken. Natuurlijk kun je ook gaan voor een klassieke look met een overhemd en een bijpassende broek eronder. Een ander item is een goede, dikke gehaakte trui. Heerlijk voor als je de koude dagen buiten moet trotseren, maar ook om lekker knus mee op de bank te liggen. Er zijn veel verschillende gehaakte truien, zo heb je grof gehaakte truien en fijn gehaakte truien met allerlei silhouetten. Het Italiaanse kledingmerk Kocca, heeft veel verschillende truien. Van goede basics tot mooie truien in de seizoenskleur of stijl. Welke het beste bij jou past, ligt geheel aan persoonlijke voorkeur. Je kunt hierin gaan voor een basiskleur, zoals zwart, grijs of crème, maar je kunt ook kiezen voor een trend kleur. Dit seizoen is dat bijvoorbeeld groen of paars. Zo maak je met een functioneel item, ook nog eens je outfit meer trendy. Er zijn nog veel meer artikelen die je goed kunt gebruiken in jouw kledingkast, maar denk vooral goed na of je een artikelen met verschillende outfits kunt dragen. Als dat het geval is, is dit hoogst waarschijnlijk een goede toevoeging!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *