Winkelen in België

Als je uit België en omstreken komt, of je wilt een keer een weekendje weg, dan is het zeker een goed idee om België te bezoeken. Het land heeft ontzettend veel te bieden. Er zijn veel mooie steden en dorpen zoals Antwerpen, Brussel en Gent, waar meer dan genoeg te doen valt. Als je van musea bezoeken houdt, dan vind je in België zeker een leuke bezigheid. Een aantal voorbeelden zijn het oorlogsmuseum in Bastogne, het Sierteelt museum in Lochristi of het Gallo-Romeins museum in Tongeren. Als je liever buiten bent, zijn er ook veel mooie natuurparken en bossen waar je jezelf kunt vermaken. Met de fiets of lopen, kun je genieten van de prachtige natuur. Alhoewel België ontzettend veel te bieden heeft, van heerlijke restaurants tot prachtige bossen, zullen toch veel mensen met een andere reden afreizen naar dit land of naar een specifieke streek. Als er iets is dat je daar namelijk goed kunt doen, dan is het wel winkelen. In België en voornamelijk in Vlaanderen, zijn veel steden waar elke modefan zichzelf gemakkelijk een dag kan vermaken.

De beste winkelsteden in België

Één van de bekendste steden van België om te winkelen, is Antwerpen. Er komen hier ongeveer 240.000 bezoekers per week, om te genieten van de middeleeuwse omgeving en om leuk te winkelen. In de hoofdstraat van het winkelgebied, Meir, vind je voornamelijk de grote namen en bekende winkelketens. In Quartier Latin zitten voornamelijk de luxere winkels zoals Gucci en als je echt van luxe houdt, moet je een bezoek brengen aan de zogenaamde Modewijk. Hier vind je winkels van bekende Antwerpse ontwerpers. Als je helemaal klaar bent met winkelen, dan kan je ook nog een bezoek brengen aan het Modemuseum in deze prachtige stad. Ook in Gent kan elke winkel liefhebber zijn of haar hartje ophalen. In het autovrije centrum is het ontzettend fijn om te wandelen. Ook hier heb je grote straten met bekende winkels, maar ook wat kleinere straten met daar meer speciale winkeltjes. Zoals winkels van Patricia Pepe en Kocca. Naast deze drie steden, kun je nog in veel meer steden terecht om goed te winkelen. Een andere bekende stad om in te winkelen is Hasselt. Hasselt staat ook wel bekend als de ‘Hoofdstad van de Smaak’, omdat je hier altijd de laatste trends vindt in de boetiekjes, speciaalzaken en luxe winkels in deze stad. De stad kent ruim 600 winkels, die allemaal dicht bij elkaar liggen, omdat de stad niet erg groot is. Mocht je dus wel van winkelen houden, maar niet zo van lopen, dan is Hasselt zeker een goede optie voor je. Ook Brussel kan niet missen uit deze lijst, in deze stad vind je alle winkels die je maar kunt wensen. Van grote ketens tot kleine boetiekjes en luxe winkels. Maar ook voor vintage en antiek, kun je hier heel goed terecht. België is dus een ontzettend goede plek als je een dagje wilt shoppen.

De geschiedenis van Vlaamse mode

Vlaanderen staat internationaal bekend als modegebied. Dit is begonnen in 1981, sinds het succes van de Antwerpse Zes tijdens London Fashion Week. De Antwerpse Zes bestaat, zoals de naam al zegt, uit zes modeontwerpers die zijn afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie. Door dit succes, is deze school nu ook een van de meest prestigieuze modescholen in Europa. De zes ontwerpers zijn Dirk Bikkembergs, Marina Yee, Dries van Noten, Walter van Beirendonck, Dirk van Saene en Ann Demeulemeester. Elk van deze ontwerpers heeft een andere expertise, maar zij zijn allemaal erg bekend in de internationale modewereld. Dirk Bikkembergs staat vooral bekend om zijn gelijknamige merk en dan vooral de schoenen die hij lanceerde in 1986. In 1989 voegde hij hier een mannen kledinglijn aan doe en in 1993 volgde de vrouwenlijn. De sportinvloeden zijn van zijn creaties af te lezen en in 2003 werd hij de kleermaker van AC Milan. Dries Van Noten startte zijn eigen kledingklein en opende een store in Antwerpen en andere grote modesteden Parijs, Hong Kong, Tokio en Milaan. Hij ontving zelfs een award voor zijn prachtige werk in het jaar 2008. Maar ook naast de Antwerpse Zes, zijn er ontwerpers die internationaal succes hebben geboekt. Zoals Kris van Assche, die zijn eigen kledingmerk heeft, maar ook ontwierp voor Dior en Saint Laurent. Ook Couturier Stijn Helsen is wereldwijd bekend en hij ontwierp voor internationale sterren zoals Lenny Kravits en Keanu Reeves. Met al dit talent en de modegeschiedenis dat komt uit Vlaanderen, is het niet gek dat we tegenwoordig nog steeds zo goed kunnen winkelen in de modestad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *